Hankkeet

Innoverstas

Innoverstas-hankkeessa rakennetaan Lappeenrantaan moderni keksintöverstas, jossa kaupunkilaiset pääsevät STEAM-ajatteluun keskiöön. Innoverstaan laitteistoon kuuluu suurkuvatulostin, laserleikkuri, 3D-tulostin ja 3D-kyniä, vinyylileikkuri, lämpöprässi, Arduinoja, VR-laseja sekä paljon muuta! Innoverstaalla voi luoda uutta, korjata vanhaa tai antaa uuden elämän samassa tilassa toimivan uusiokäyttökeskuksen materiaaleille.

Lukuvuoden 2021-2022 tärkeimpänä kohderyhmänä ovat lukiolaiset, mutta Innoverstaan tavoitteena on tulevaisuudessa palvella kaikkia kaupunkilaisia. Tänä vuonna Innoverstas tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia lukiolaisille ja se pyritään integroimaan osaksi lukioiden opetussuunnitelmaa. Lukiolaiset voivat Innoverstaalla esimerkiksi suunnitella ja tulostaa postereita, tehdä vanhoista lakanoista kassin, joka on koristeltu vinyylipainatuksin, harjoitella sekä 2D- että 3D-mallintamista ja tietenkin opetella ohjelmointia.

Tämän vuoden aikana on myös tarkoitus kouluttaa Lappeenrannan opettajista Innoverstas-osaajat, jotta he pystyvät hyödyntämään Innoverstasta omien oppilasryhmiensä kanssa. Innoverstas-opettajat pystyvät jatkossa opettamaan laitteiden käytön myös muille koulujensa opettajille, jolloin tila saadaan mahdollisen laajalle käytölle.

Innoverstaan kanssa tiivistä yhteistyötä tekee LUMA-Keskus Saimaa, joka järjestää hankkeen puitteissa mm. kerhoja, Discord-tukea lukiolaisille sekä kurssiapua lukion opettajille.